Ons Verhaal

The most happiest time of the day!.

The story of criyolo

robin



Het nieuwe hoofdstuk voor Robin begint in het voorjaar van 2021. Na een mooi gevuld parcours van stuk voor stuk gerenomeerde zaken, was voor Robin de tijd rijp om zijn eigen zaak op te starten.

"Als je een droom hebt en iedereen zegt dat je gek bent, ga er dan voor!"

Toen Robin jonger was, werd hij verliefd op chocolade. Vanuit zijn passie ❤ voor chocolade en het plezier om mensen hiermee gelukkig te maken, richtte hij Criyolo op. Waar hij dag in, dag uit op zoek is naar de lekkerste, leukste en origineelste chocoladecreaties.

Mijn passie voor chocolade??

Al heel vroeg had ik beslist welk beroep ik later wilde worden. Terwijl mijn klasgenootjes ervan droomden om brandweerman, profvoetballer of superheld te worden, hield ik voet bij stuk om later bakker te worden.

Op mijn zesde ging ik met mijn ouders op bezoek bij de opendeurdag van onze vaste bakker. Dit was ter ere van een jubileum van hun zaak. Daar moet volgens mij
de vonk zijn overgesprongen. De wereld van deeg knedende machines, opkloppende slagroom, rijzende chocoladekoeken en glanzende fruittaartjes leek mijn
een realistische droomwereld.

Die droom hield acht jaar later nog steeds stand en besliste ik om naar de grote bakkerijschool in Brugge te gaan studeren. Ik trok op mijn veertiende trok ik naar Ter Groene Poorte te Brugge, de grootste uitdaging van mijn leven op dat moment.

Vier jaar later studeerde ik af en haalde mijn diploma van bakker/banketbakker. Ook mijn attest van bedrijfsbeheer had ik op zak en kon ik de wijde werkwereld intrekken.

Dreams come true

Ik waagde mijn kans om op en chocoladefestival op de beroemde chocolatier Dominique Persoone af te stappen. Met een bibberende stem vroeg ik hem of hij me misschien een stageplaats kon aanbieden in zijn zaak The Chocolate Line. Zijn antwoord hierop was: “Natuurlijk, more than welcome man!”

Hier leerde ik alle knepen van het chocolade vak. Ook mijn manier van out of the box denken werd hier op een gezonde manier bijgeschaafd.

In de laatste week van mijn stage kreeg ik de vraag om er na mijn stage te blijven als vaste werkkracht. Een mooier compliment kon ik niet krijgen.

Jammer genoeg was ik al ingeschreven voor mijn specialisatiejaar en kon ik dit mooie voorstel niet invullen. Wel kwamen we akkoord dat ik één dag in het weekend als jobstudent aan de slag kon in hun atelier.

Criyolo was born

Ik was al langer van plan om vroeg of laat mijn eigen zaak op te richten. De corona pandemie gaf me tijd om na te denken en bracht mijn idee om zelfstandige te worden in een stroomversnelling. Exact een jaar na de eerste Belgische lockdown, startte ik op 1 maart 2021 mijn eigen zaak op.

Criyolo was geboren. Wij focussen vooral op pralines en leuke, unieke geschenken. De originaliteit en puurheid van onze producten zijn de grootste troeven. Ons klantenbestand gaat van particulieren tot bakkers en allerlei andere bedrijven die wij zorgvuldig selecteren per regio.

familie

Openingsuren

Maandag - Vrijdag
8 uur - 18 uur

Zaterdag - Zondag
10 uur - 4 uur

Aarzel niet om ons te contacteren

Afhaal adres

Criyolo
Parkstraat 2,
8930 Menen

Contact

Telefoonnummer:
+32 472 46 87 59

E-mail:
info@criyolo.be